jan-brinkman-opticien-optometrist-nederweert-slide-oogzorg-1

De beste oogzorg

Zitten er oogziektes als glaucoom of macula degeneratie in uw familie? Heeft u last van droge ogen? Ziet u lichtflitsen? Laat uw ogen eens grondig onderzoeken. Bij Jan Brinkmans Opticien - Optometrist in Nederweert kunt u hiervoor terecht.

Wat is optometrie

Optometrie is een relatief nieuw beroep en sinds 2000 wettelijk opgenomen in de wet BIG. De opleiding tot optometrist is een 4-jarige HBO opleiding aan de Hogeschool Utrecht. Een optometrist wordt opgeleid om de gezondheid van de ogen te onderzoeken.

Een optometrisch onderzoek

Bij een optometrisch onderzoek worden uw ogen van binnen en buiten onderzocht. Er wordt een oogmeting en oogdrukmeting gedaan, ook de samenwerking van de ogen wordt nader bekeken. Daarnaast wordt er gekeken naar de gezondheid van de ogen. Het hoornvlies, de buitenkant, wordt onderzocht maar ook het netvlies en de binnenkant worden gecontroleerd en zelfs gefotografeerd waardoor kleine afwijkingen goed te vervolgen zijn.


Pupil verwijdende druppels

Soms is het nodig om pupilverwijdende druppels te gebruiken om het netvlies beter te kunnen bekijken. Door deze druppels gaat u tijdelijk wat waziger zien. Houdt hier rekening mee met autorijden.

Vervolgonderzoek

Aan het eind van het onderzoek, dat ongeveer 30 minuten duurt, hoort u direct hoe het met uw ogen gesteld is. Soms is het nodig om een vervolgonderzoek af te spreken. Bijvoorbeeld een gezichtsveld onderzoek of een droog oog onderzoek. Bij klachten over de samenwerking van de ogen kan er ook een uitgebreid orthoptisch onderzoek worden afgesproken.

Kom langs in de winkel

Jan-Brinkman-opticien-optometrist-Nederweert-artikelbeeld-oogzorg-3

Lees meer over de zorg voor uw oog


Top