9.8 / 10
Vandaag Gesloten
0495 -631383

Oogzorg; wat is optometrie

Optometrie is een relatief nieuw beroep en sinds 2000 wettelijk opgenomen in de wet BIG. De opleiding tot optometrist is een 4-jarige HBO opleiding. Een optometrist wordt opgeleid om de gezondheid van de ogen te onderzoeken. Zo worden er eventuele oogafwijkingen gesignaleerd, maar kunnen er ook bepaalde oogziektes worden opgespoord. Door middel van een optometrisch onderzoek wordt door de optometrist gekeken naar de best passende oplossing. Bij Jan Brinkmans Opticien - Optometrist verzorgen wij het optometrisch onderzoek en bent u te allen tijde in handen van een specialist!

Een optometrisch onderzoek

Bij een optometrisch onderzoek worden uw ogen van binnen én buiten onderzocht. Er worden meerdere metingen gedaan, waaronder het meten van uw oog en de druk dat het ervaart. De samenwerking van de ogen wordt nader bekeken en natuurlijk ook de algehele gezondheid van uw ogen. Het hoornvlies en de buitenkant worden onderzocht en ook het netvlies en de binnenkant worden gecontroleerd. Dit wordt tevens gefotografeerd waardoor kleine afwijkingen goed te vervolgen zijn.

Soms is het nodig om pupil verwijdende druppels te gebruiken om het netvlies beter te kunnen bekijken. Door deze druppels gaat u tijdelijk wat waziger zien. Houd hier rekening mee met het autorijden.

We staan voor u klaar!
Onze gegevens

Afspraak maken 0495 -631383 0651537111 winkel@brinkmansoptiek.nl Lindanusstraat 3
6031 EA Nederweert
Dinsdag t/m donderdag
09:00 - 12:30 | 13:30 - 18:00
Vrijdag
09:00 - 12:30 | 13:30 - 20:00
Zaterdag
09:00 - 17:00
Zondag & maandag
Gesloten
Contact opnemen
Bril Pattern

Oogzorg; een vervolgonderzoek

Aan het eind van het onderzoek, dat ongeveer 30 tot 45 minuten duurt, hoort u direct hoe het met uw ogen gesteld is. Soms is het nodig om een vervolgonderzoek te plannen. Bijvoorbeeld een gezichtsveldonderzoek of een droog-oog onderzoek. Bij klachten over de samenwerking van uw ogen kan er ook een uitgebreid orthoptisch onderzoek worden afgesproken. Zoals u ziet bent u bij Jan Brinkmans Opticien – Optometrist aan het goede adres en wordt er uiterst zorgvuldig met uw ogen omgegaan. Wij laten er geen toeval aan te pas komen wanneer wij uw ogen voorzien van de nodige oogzorg. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Dan nodigen wij u graag uit in onze optiek in Nederweert. Neem direct contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Maak een afspraak